U utorak, 07. rujna 2021. godine u Općini Saborsko održan je kolegij županice.

U Općini Saborsko županica Martina Furdek Hajdin sa načelnikom Općine Markom Bićanićem obišla je radove na izgradnji objekta koji će služiti kao Dom kulture i vatrogasni dom, ukupne vrijednosti 6,6 milijuna kuna.

Načelnik Općine Marko Bićanić zahvalio je Karlovačkoj županiji na odličnoj dosadašnjoj suradnji te je prezentirao radove i projekte u 2021. godini.

Općina Saborsko kontinuirano radi na rješavanju pitanja vodovodnog sustava. Komunalno poduzeće u postupku je nabave komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada te spremnike za razvrstavanje otpada u cilju smanjenja komunalnog otpada i recikliranju istog.

Krajem srpnja 2021. potpisan je Sporazum o izradi projektne dokumentacije za građenje dobavnog vodoopskrbnog sustava Lička Jasenica – Rakovica – NP Plitvička jezera, čija je vrijednost 10 milijuna kuna. Aktivnosti su vezane za izradu studijske i projektne dokumentacije te svih poslova vezanih uz pripremu i realizaciju projekta građenja vodoopskrbnog sustava Lička Jesenica – Rakovica – NP Plitvička jezera. Sredstva osiguravaju Hrvatske vode u iznosu od 80% te JU NP Plitvička jezera, Vodovod i kanalizacija Ogulin, Vodovod Korenica i Spelekom d.o.o. Na taj način će područje Rakovice, Saborskog i Plaškog imati riješen vodoopskrbni sustav, a čime se osigurava kvalitetan život u južnom dijelu Karlovačke županije.

Karlovačka županija do kraja 2021. godine planira provesti dva javna poziva vezana uz gospodarstvo, a oni se odnose na lovstvo (naglasak na program zaštite divljači na površinamana kojima je zabranjeno ustanovljavanje lovišta, električni pastiri…) i udruge (poljoprivreda, zaštita životinja, poduzetništvo, turizam), čije bi prihvatljivi troškovi bili edukacije, manifestacije, promidžba i slično. Novitet u raspisivanju javnih poziva u području gospodarstva, školstva i zdravstva je ta da će većina prijava biti online, kako bi se procedure natječaja i javnih poziva standardizirale, digitalizirale i pojednostavile kako za prijavitelje, tako i za provoditelje istih.

Nastojati će se aktivirati lokalne proizvođače voća, povrća te stočare kako bi se udružili u proizvođačke organizacije te zajedničkom suradnjom osigurali kvalitetniju ponudu svojih proizvoda na tržištu.

saborsko.hr

Komentari  

#1 Ivan 2021-09-13 19:00
Županica u Saborskom s načelnikom raspravlja o važnim stvarima, a manjinski zamjenik načelnika Nikola Grba na fušu (rad na crno) u Jesenici...
Plaća i staž u Općini su mu sigurni, pa zašto ne zaraditi još kad se već ima vremena na pretek.
Nema svatko takvu priliku, ja inače na posao odlazim u 5:30 ujutro, a s posla dođem kući oko 4 sata popodne..., iz moje zarade značajan dio ide takvim lezilebovićima, takvo nam je državno uređenje, nažalost!
#2 Kapela 2021-09-14 03:15
Mislim da sam napis ai prije ,da takozvane manjine a posebno ta takozvana srbska ima naj vece prednosti pred svima pa oni to i koriste ,nerade ali place idu i to vrhunske place, Dakle to sve zlo sto nam danas visi oko vrata ostavise drugovi takozvani proleteri iz proslosti koji su na brzinu zajahali narodu za vrat sa velikim lazima i laznim obecanjima ,,, Da ce mo imat pravnu drzavu a eto sto nam ostavise od svih obecanja,, To je samo jedan primjer i to u Opcini Saborsko di nitko nikoga ne pita nista sto radi i dali dolazi na svoj placeni posal u Opcini to je odgovornost otog takozvanog nacelnika Opcine , koji se uvlaci u tudje rupe pozadi a i to mi je poznato iz proslosti , Dakle ne pada iver daleko od klade ,to je stara istinska poslovica. Pa bija bi lud otaj zamjenik nacelnika zvani manjinac da radi sto zeli i uzima vise placa .,Eh , Jadni moj Hrvatski narode kako smo prevareni i oglodjani vec osamdest godina nas glodju jedni te isti ili njihova kopilad.a ti Ive suti i vuci za njih.kao i svo radnici Hrvati po otoj Hrvatskoj. Bravo jesmo prava nacija.
#3 Ivan 2021-09-18 04:44
Ive ne može šutit na gluposti i muljaže...!

You have no rights to post comments