Danas popodne pošli smo moja supruga i ja malo do naše kućice, kada smo skoro stigli vidim na cesti stoje osobni automobili, u prvi mah sam pomislio da je prometna, no ubrzo sam vidio da je riječ o našem medi zbog kojega su se prolaznici zaustavili. Bio je u njivi pored ceste i jeo travu ne obazirući se previše na promatrače. Stajali smo i mi tu 10-tak minuta, dok sam ja snimao.

VIDEO

Zaustavljali su se prolaznici s autima, domaći i strani, također radi snimanja, a potom odlazili, a medo je i dalje "pozirao" nije se dao smetati, samo je s vremena na vrijeme, dok bi žvakao travu, pogledaovao prema nama znatiželjnicima. Naš se medo očito previše navikao na promet i buku, pa čak i na ljude, što baš i nije dobro za njega, osim što slobodnije dođe u vrtove i voćnjake tražiti nešto za sebe. Rado voli pojesti mrkvu ako je domaćin još nije pobrao.

 

   

 

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2021-10-14 18:37
Iskreno sam zabrinut za sudbinu ovoga mede iz razloga da na njega ne naleti auto ili kamion, jer se često nađe na cesti...
#2 Ivan 2021-10-17 04:36
Nikako ne donositi hranu medvjedu na mjesta gdje je često viđen samo radi snimanja, jer će postati ovisan o ljudskoj pomoći koja nije poželjna i koja neće vječno trajati, a medo će to očekivati stalno. Bolje je pustiti ga da se sam snalazi na prirodan način to je divlja životinja nije to kućni ljubimac.

You have no rights to post comments