Možemo reći da je Cvjetnica dan koji izaziva jezu. Slavimo Isusv svečani ulazak u Jeruzalem, prisjećamo se mnoštva koje ga slavi – a znamo da će uskoro biti okrutno mučen i ubijen. Vidimo ga kako jaše u grad, a ljudi pred njim prostiru svoje

haljine i mašu palminim granama. A za nekoliko će dana s njega trgati haljine i gologa će ga objesiti na drvo križa. U sličnoj se situaciji Isus našao još jedanput, na Veliki četvrtak. Znade da će ga jedan od učenika izdati, a ipak s njima u intimnosti slavi pashalnu večeru. Pere noge koje će uskoro od njega pobjeći, ljudima koji će ga zatajiti.

Poštovani i dragi mi prijatelji uz najiskreniju molitvenu podršku želim vam blagoslovljen početak Velikog - Svetog tjedna!!! Niste rođeni da se prilagodite, nego da istupite! (Jim Caviezel)

OVE FOTOGRAFIJE SU SNIMLJENE DANAS U SABORSKOM ISPRED CRKVE NAKON SV. MISE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari  

#1 Kapela 2017-04-09 21:52
Lijepi dan za cvitnu nedilju a vidi se da je sve to stari narod, jako malo mladih Pitanje je samo doklen ce Saborsko zivit , Ima sve pogodnosti a nema stanovnika , Kad se sjetim nekada nas je bilo puna Crkva na svakoj misi pa nekada bi narod ostao i pod zvonikom samo da uzme djel mise nebi svi mogli stati u Crkvu, Nepoznam ja tu nego samo par osoba, Davno je bilo kad sam osa iz Saborskog.
#2 Ivan 2017-04-10 19:22
Fra Draženko je na Cvijetnicu, na kraju mise izvijestio o rasporedu misa za predstojeći Veliki tjedan
- Velika župna ispovijed: ponedjeljak 10. 4. 2017. u 16 sati
- Ispovijed starih i nemoćnih u srijedu 12. 4. 2017. od 9.30 sati
- Veliki četvrtak (13. 4. 2017.): misa u 15.30 sati
- Veliki petak (14. 4. 2017.): obredi u 15.30 sati (post i nemrs, Isusova
krunica, ne raditi o zemlji izuzev kod sirotinje, bez naknade)
- Velika subota (15. 4. 2017.): obredi i blagoslov jela u 18 sati.
- Uskrs (16. 4. 2017.): misa u 10 sati (blagoslov jela)..

Sve je bilo jasno kao dan, no nekima očito nije pa su nakon mise išli kod fratra u sakristiju nepotrebno intervenirati kako je kod nas običaj blagosloviti jelo u nedjelju, i tako unesli zbunjenost među narodom, a već je rečeno da će biti i u nedjelju...!? Uvjek se nađe netko da uči popa Boga moliti.

You have no rights to post comments