Ljetos je na području Kuselja ispod crvene crte (slika gore) provedena katastarska izmjera parcela koje se nalaze unutar granica NP Plitvička jeezera. Ovih dana su vlasnici zemlje na Kuselju i Čorkovoj Uvali pozvani na predočavanje podataka prikupljenih novom katastarskom izmjerom, istom će prilikom biti upoznati s činjenicom da će unutar granica ući još neke njihove parcele, bez izlaska na teren, koje nisu bile na popisu kod prve izmjere jer tada još nije bila definirana točna granica Parka, a to su parcele iz grupe 64 na karti gore između crvene i žute crte.

Ova je plan katastarske izmjere  parcela na području Općine Saborsko (Kuselj i Čorkova Uvala koje ulaze u sastav NP Plitvička jezera, koji je podjeljena u grupe parcela označene brojevima od 1 - 63. To je odrađeno početkom ljeta. Radi usklađivanja katastra i granice Parka biti će napravljena dopuna s parcelama iz nove grupe označene brojem 64 (slika gore). Postupak izmjere obuhvaća kompletnu geodetsku izmjeru katastarskih čestica i objekata unutar područja NP Plitvička jezera. Izmjerom će se utvrditi stvarni položaj, oblik, površina i način uporabe na katastarskim česticama i objektima, te njihov trenutni vlasnik. Iz podataka prikupljenih novom izmjerom izradit će se novi katastarski plan, operat i zemljišna knjiga.

ODLUKOM O KATASTARSKOJ IZMJERI NA PODRUČJU NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA ZA DIO KATASTARSKE OPĆINE SABORSKO I KATASTARSKE OPĆINE ČORKOVA UVALA (NN 126/2021)


i Ugovora potpisanog između Državne geodetske uprave (Naručitelj) i zajednice ponuditelja tvrtki ACES d.o.o. Zadar, CADCOM d.o.o. Zagreb, Geo Grupa d.o.o. Zagreb i Geoprojekt d.d. Opatija, ovim putem upućujemo

OBAVIJEST

o početku postupka predočavanja podataka prikupljenih novom katastarskom izmjerom u svrhu izrade katastra nekretnina za dio katastarske općine Saborsko i za katastarsku općinu Čorkova uvala.

Predočavanje započinje od petka 26.08.2022. u terenskom uredu u prostorijama Općine Saborsko na adresi Saborsko, Senj 44.

Prilikom predočavanja podataka stranka koja pristupi predočavanju moći će dobiti uvid u podatake o predmetnim česticama za koje joj je upućen poziv prikupljene i utvrđene novom katastarskom izmjerom (podaci o tijeku međa, uporabi, građevinama na čestici, površinama, evidentiranim nositeljima prava) te dobiti objašnjenja vezana uz stanje predočenih podataka. U postupku predočavanja elaborata nositelj prava, odnosno osoba koja pristupi predočavanju, potpisuje izjavu kojom potvrđuje da su mu podaci predočeni.

U slučaju nejasnoća nazovite nas radnim danom (od 17.kolovoza) u vremenu od 13 – 15 sati na kontakta kontakt telefon 095/8605-205 ili pošaljite e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Granica će opet biti ovdje. Kolni put se kao dio granice navodi u Zakonu o proširenju Parka iz 1997. godine, a tu je bio i stupić međaš, neki su ga isčupali i crtali svoje granice 2014. kako je njima odgovaralo ili zbog nemara. (Fotografija je iz 2016.)

Komentari  

#1 Ivan 2022-08-26 09:05
Ova zavrzlama oko granice na Kuselju traje od 2014., od katastrofalnog "Dusperovog" Prostornog plana NP Plitvička jezera koji je omogućio apartmanizaciju (devastaciju) u srcu Parka, konačno ide svom kraju. Ovim izmjerama će konačno biti definirana granica koju je 1997. godine usvojio Sabor RH.

Za sve ove zavrzlame najvećim djelom su krive NEZNALICE iz naše Općine, što su dopustili da se na prostoru naše Općine iživljavaju razno razni vagabundi.
Kad se donosio Prostorni plan Parka 2014. Općina Saborsko je imala svoj Prostorni plan iz 2007. u kojem su granice bile ucrtane po zakonu i trebalo je inzistirati na tim granicama.

Načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić mi je krajem 2015. godine, kada smo se razišli, obećao ispriku ako granica Parka bude kako sam ja tada tvrdio i evo došlo je i to vrijeme granica je u milimetar ista kako sam tvrdio tada.
Slijedom ove katastarske izmjere Općina Saborsko treba pokrenuti Izmjene i dopune svog Prostornog plana kako bi se uskladio s novim-starim stanjem.

You have no rights to post comments