Jučer oko 12.00 sati, na DC-42 u mjestu Saborsko, dogodila se prometna nesreća.

Osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka opravljao je 42-godišnji državljanin Indije i kretao se iz smjera Plaškog u smjeru Saborskog. Izlaskom iz zavoja nije vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake gdje prelazi na lijevi prometni trak i sa prednjim dijelom vozila udara u osobno vozilo ogulinskih registarskih oznaka,  kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak.

Vozači su teško ozlijeđeni, a dvije putnice iz osobnog vozila daruvarskih oznaka su lakše ozlijeđene.

Protiv 42-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava.

Piše: https://ogportal.com

 

Tekst i slike ispod: saborsko.net

Pojednostavljenje opisa događaja iz gornjeg teksta

Osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka koje se kretalo iz smjera Plaškog u smjeru Plitvica upravljao je 42-godišnji državljanin Indije. Ulaskom u lijevi zavoj, kod prvih kuća u Saborskom, prešao je na lijevi prometni trak (sjekao zavoj) i frontalno udario u osobno vozilo ogulinskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak iz Saborskog.

 

Vozilom Opel Corsa je upravljao Mario Matovina

Ovo grmlje raste na privatnim parcelama privatnih vlasnika čija je zakonska obaveza urediti svoju parcelu već prema namjeni. Nije joj sigurno namjena rasadnik grmlja!

Pravila su pravila kod nas se vozi desnom stranom, a ne lijevom kao u Indiji, ali pogledajte ovo raslinje uz samu cestu. Od pilane do Grnjine kuće je prava džungla uz cestu već godinama, a baš tu je zavoj udesno odnosno ulijevo ako dolazite iz pravca Ogulina, koji je nepregledan upravo zbog tog grmlja.

Čija je to briga? Izgleda ničija! Ni vlasnika koji bezbrižno žive u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci, ni Općine, ni cestara.

Divlji zapad.

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2022-10-03 04:07
Cesta od Blata kroz Jesenicu do Saborskog je katastrofa, pogotovo dio kroz Klanac! Ruski rulet je vožnja ovom dionicom u vrijeme turističke sezone. Visoka je cijena života nas koji ovdje živimo.
#2 Ivan 2022-10-05 16:52
Većina je čitajući članak OG portala stekla dojam da je indijac teže ozlijeđen u ovoj prometnoj nesreći, od drugog vozača, tj. Maria Matovine. Pa ako je iščašenje prsta ili zapešća teža ozljeda od frakture kralježnice onda k vragu sve.

You have no rights to post comments