24. rujna 2022. je umro Milan Špehar (1936-2022), poznatiji kao Mila Anačin

Milan (Mila) je bio prava enciklopedija znanja o saborčanskim rodovima. Znao je za svakoga čiji je, čiji su mu otac i majka, baka i djeda, prabaka i pradjeda i tako sve do "devetog koljena".  Imao sam privilegiju puno puta, dok je ujutro ponekad putovao samnom u Ogulin radi posjeta liječniku i drugih obaveza, s njim razgovarati o rodbinskim vezama među Saborčanima što me je inače jako zanimalo. Putovanje do Ogulina koje inače traje sat vremena meni se s njim činilo kao 15 minuta. Rado sam ga slušao prigodom svakog našeg susreta, pred crkvom, na sprovodima, na mostiću, kod kuće ...

Milan i moja mama Marica su bili bliski rođaci, pa mi je jednom prilikom rekao da ga umjesto stric Mila trebam zvati ujak Mila i udovoljio sam mu, od tada sam mu se obraćao sa ujače.

Ujače Mila počivao u miru božjem!

Komentari  

#1 Ivan 2022-10-10 18:47
Moja iskrena sućut obitelji i isprika za zakašnjenje objave, jer sam vijest čuo drugi-treći dan, kasnije sam imao nekih svojih briga i tako skoro zaboravih. Poslijedni put sam ga vidio u staračkom domu u Treskavcu kod Josipdola, nekoliko tjedana prije smrti.
#2 Darko 2022-10-11 18:45
Počivao u miru.Iskrena sućut obitelji.
Znao je mom pokojnom ocu govoriti kako su njih dvojica posljednji muški od njihove generacije 1936.

You have no rights to post comments