Pandorina kutija hrvatskog pravosuđa polako se otvara pa je red da se spomenu i NP Plitvička jezera.
.
Pitanje za Državno odvjetništvo u Karlovcu i državnu odvjetnicu Veru Magdić Bižanović: u čijoj se ladici Županijskog državnog odvjetništva brižno čuva i prašinu sakuplja opsežna kaznena prijava protiv (ne)poznatog počinitelja, a zbog osnovane sumnje u pogodovanje, zlouporabu položaja i ovlasti, davanja i primanja mita, tijekom procesa izrade Prostornog plana područja posebnih obilježja NP Plitvička jezera kojeg je Hrvatski Sabor usvojio u travnju 2014. godine?
.
Opsežnu kaznenu prijavu podnijela je Policijska postaja u Korenici u suradnji s JU NP Plitvička jezera 2017. Godine!
.
Čeka li se zastara kao i u slučaju devastacije sedrenih barijera?
.
Kako bi javnost bila bolje upoznata s razmjerima korupcije pri izradi PP NP Plitvička jezera ovim će se putem objavljivati vezani dokumenti koji potvrđuju navode. Jedan od važnijih dokumenata je očitovanje krovne strukovne institucije Državnog zavoda za zaštitu prirode na konačan prijedlog prostornog plana iz lisopada 2013. godine. Nedugo nakon ovog događaja Zavod je ukinut i pripojen ministarstvu.
.
.

Komentari  

#1 Ivan 2022-12-05 08:32
Naši stari bi rekli "Uja vuk magare"
#2 Ivan 2022-12-06 15:12
Od samog početka sam govorio da je Prostorni plan protuzakonit, pokušavao sam to objasniti i našem načelniku, no nije išlo, nije uložio ni mrvicu truda, da podnese makar prigovor na Plan, jednostavno nije bio zainteresiran za to.

Zbog Prostornog plana Općine Saborsko, čija je izrada uslijedila 2015. godine, razišao se s načelnikom Općinom na svoju štetu, ostavio sam Općini dvije godine mandata zamjenika načelnika , jer se naš Prostorni plan morao prilagoditi protuzakonito donešenom PP NP Plitvička jezera 2014. godine.

You have no rights to post comments