Luka ju je zatrpao (devastirao) građevinskim otpadom od porušenih kuća, a Marko je na tom deponiju sagradio garaže za komunalno poduzeće (čardak ni na nebu ni na zemlji). No usprkos tome lokva još uvijek u svom preostalom i zapuštenom djelu drži vodu kao i prije. Velika su štetu našem selu, svojim šarlatanskim postupcima, napravila ova dvojica samodopadnih likova. Pogledajte samo na što liče ove garaže (slika gore).

 

Lokva još uvijek drži vodu, to se vidi na slici gore, no da se očisti raslinje i korov na dnu na vidjelo bi izašla i veča površina vode

2/3 lokve je zatrpano, a ostatak je zarastao u korov i grmlje. Neke lokve spadaju u kategoriju herpetološkog rezervata (grana zoologije koja se bavi proučavanjem vodozemaca i gmazova). Zašto nebi i naša ...?

PREDSTAVKA DRŽAVNOG INSPEKTORATA NA PREDSTAVKU JEDNOG GRAĐANINA

Državni inspektorat je 2020. Općini Saborsko naložio da se nepropisno odloženi otpad ukloni, no nitko ne trza ni uhom.

Komentari  

#1 Ivan 2023-02-25 17:34
Jedina razumna opcija je sve vratiti u stanje prije rata, odnosno ukloniti sve što u lokvu ne pripada, a to su najprvo garaže pa onda građevinski otpad kojim je lokva zatrpana.
Nije ovdje zatrpana neka obična lokva, ovdje je zatrpana naša 300-godišnja povijest, naša kultura, isto kao što je slučaj s crkvom iz 1864. i župnim stanom, dvorišnom zgradom i dvorišnom ogradom, isto se dogodilo s "obnovom" doma i rušenjem policijske zgrade.
Sve što je bilo duša starog Saborskog je uništeno.

You have no rights to post comments