Pogled s vrha Jovetić strane na Plaščansku dolinu kroz objektiv nepoznatog snimatelja 1905. godine. Na slici vidimo konjsku zapregu s kočijom i četri muškarca, tri putnika i kočijaša, ali tu je očito i fotograf. S obzirom na odjeću putnika da se zaključiti da se radi o nekoj gospodi koja se tu zaustavila nešto prije podne toplog ljetnog dana da protegnu noge. To je vrijeme Austrougarske monarhije i vrijeme iseljavanja našeg stanovništva u Ameriku. U vrijeme kad je nastala ova fotografija kroz Plaški još ne prolazi željeznička pruga. Makadamska cesta (slika gore) je tada glavna prometnica koja Plaški povezuje sa susjednim mjestima na pravcu sjeverozapad - jugoistok. Pruga Oštarije - Plaški pušta se u promet 1914., a relacija Plaški - Vrhovine 1918. g. (Fotografiju mi je ustupio Momčilo iz Plaškog.)

 

Ova fotografija je snimljena s približno istog mjesta (200 m niže) kao ova stara, ali se ni približno ne vidi prostor kao na staroj. Ovo je najviše što se moglo vidjeti prije 5-6 godina jer je ispod ceste naraslo veliko drveće koje zaklanja pogled. Danas se više sa Jovetić strane ne vidi ništa, pogotovo kada prolista drveće.

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2023-02-28 19:34
Tada se navodno odlučivalo hoće li pruga ići današnjom trasom (Kapelom) ili lijevo od Blata, pored Jeseneice i Saborskog, odnosno kod Saborskog Prekom Kosom, s lijeve strane sela. Po pričama, naši stari su se navodno protivili ovoj drugoj opciji jer su se bojali da će prolaskom pruge doći do stradavanja stoke koja se najviše napasala upravo u tom predjelu. Možda je nešto od toga i istina jer u Prekoj Kosi imamo pašnjak u blizini Biljevine koji se zove Željeznica.

Kad je saski kralj Fridrih August II obilazeći Plitvice 1845. bio oduševljen tom ljepotom zamišljao je kako bi bilo dobro željeznicom povezati Plitvička jezera s ostatkom carstva umjesto putovanja kočijom od želj. postaje Košare preko Plaškog i Saborskog. Možda bi u tom slučaju, da je došlo do realizacije, pruga išla preko Saborskog.

You have no rights to post comments