16. svibnja je blagdan sv. Ivana Nepomuka zaštitnika župe Saborsko i Dan je općine Saborsko, prilika za Općinu i HVIDRU da se oduže našim poginulim herojima, da njihovim imenima imenuju školu i trg u Saborskom, pritom najprije mislim na poginule braću Dumenčić i braću Matovina, a onda i na ostale jer imamo dovoljno ulica za sve naše poginule branitelje i to za branitelje s prve crte obrane, njih 16.

Pišem ovo iako se ne nadam ničemu od gore prozvanih, najsretniji bih bio da sam u krivu.

Komentari  

#1 Ivan 2023-05-14 14:02
Kada započne rat u prve redove staju oni najhrabriji, oni koji pucaju na tenkove, koji jurišaju na bunkere, oni koji uskaču u neprijateljske rovove, a u pozadini su mudrijaši koji u ratu vide svoju korist.
Kad se rat završi voska se okreće i kolone krenu u suprotnom smjeru, onda su na "čelu" oni koji su u bitci bili začelkju,a to su: lopovi, prevaranti, razni mešetari i ratni profiteri i oni naravno prvi stižu s bojišnice, dobivaju odlikovanja, velike mirovine ili zauzimaju važne pozicije, a ovi što su bili prvi i izvojevali pobjedu stižu zadnji kada je plijen već podjeljen i u konačnici ostaju bez ičega i bivaju zaboravljeni.

You have no rights to post comments