Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević danas je svojim zaposlenicima, kao nagradu za uspješno poslovanje u 2023. godini isplatio 900 eura neto.

A gdje su sezonci u toj priči?

Sezonci su radna snaga bez koje je upitno kako bi Park uopće funkcionirao. Ove godine su iznijeli veliki dio tereta na svojim leđima i tako doprinijeli uspješnom poslovanju o kojem govori ravnatelj, a nisu dobili ništa. Dobili su samo oni kojima je ugovor produžen do kraja godine. Ovi prvi su zaslužili makar pola od navedenog iznosa, jer su požrtvovno radili više od pola godine, od 28.3 - 31.10. (7 mjeseci): subotom, nedjeljom, blagdanom i praznikom, po "cijele" dane, često samo s tri slobodna dana u mjesecu. (I.M.)

Financijski najuspješnija godina do sada uz otvaranje šampanjca svakako zaslužuje dobru analizu, ali i predstavlja model kojeg treba slijediti i u budućim godinama.  Nakon niza godina poslovne konsolidacije, unapređenja poslovnih procesa i silnog uloženog truda, rezultati nisu izostali.  Uz niz osvojenih svjetskih nagrada ove godine, posebno raduje što je Tripadvisor naš restoran Ličku kuću uvrstio u 10% najboljih restorana u svijetu

Za ovako fantastične rezultate zaslužni su, dakako, naši divni djelatnici koji su nas svojom požrtvovnošću doveli ovako visoko na ljestvici. Nastojali smo i kroz godinu nagrađivati one posebno zaslužne, a za kraj godine, nakon isplaćene Božićnice u visini od 300 eura, ravnatelj je donio odluku i o isplati nagrade svakom djelatniku u visini od 900 eura neto.

Komentari  

#1 Ivan 2023-12-30 08:36
Žali se ravnatelj da im je ove sezone nedostajalo 140 sezonaca, no unatoč tome opet su ih ponizili. Falit će ih ubuduće još i više...
Koliko su sezonci važni govori jedan primjer za koji znam, a sigurno nije jedini u Parku, gdje je u jednom pristaništu brodova na poslovima čistača radilo tri sezonca i jedan stalni divni Kovačevićev zaposlenik.

You have no rights to post comments