Fotografija Ivice Jandrića.

Koordinacija braniteljskih udruga Plitvičkog kraja započela je prije nekoliko dana prosvjed "5-12" za spas Velikog slapa, na način da su blokirali promet preko drvenog mosta na potoku Plitvica vozilima težim od 3 tone, sukladno prometnom znaku koji stoji ispred mosta.

U početku se to pokazalo učinkovitim, ali da su investitori spremni pod svaku cijenu izgraditi svoje objekte dokaz je i potez kojeg su povukli ovih dana nakon blokade mosta preko kojeg su nesmetano nprometovali sve do braniteljskog prosvjeda, sada koriste alternativne puteve tj. kamioni sada prometuju preko Čorkove uvale, strogo zaštićenog šumskog rezervata i Plitvičkog Ljeskovca u kojem spajanjem Crne i Bijele rijeke nastaje rijeka Matica koja utiče u Prošćansko jezero koje je strogo zaštićeno do te mjere da čak ni posjetiteljima nije dozvoljen pristup. 

 

Most iznad Velikog slapa, dozvoljena nosivist 3 tone

Cesta koja s Kuselja vodi u Čorkovu uvalu i dalje prema Plitvica Selu  - ovom cestom je zabranjen sav promet isto kao i na cesti Ljeskovac Plitvice, no očito ne i za graditelje apartmana...

You have no rights to post comments