"Pozivamo: Predsjednicu Republike Hrvatske gospođu Kolindu Grabar Kitarović, predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića, ministra graditeljstva, ministra zaštite okoliša kao i našeg ministra hrvatskih branitelja da pod hitno dođu ovdje i da se ovdje uvjere zbog čega smo mi ovdje."

 

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE, KOORDINACIJA BRANITELJSKIH UDRUGA PLITVIČKOG KRAJA ZAPALILA JE SVIJEĆE ZA SVE POGINULE, NESTALE I UMRLE HRVATSKE BRANITELJE I ZA PRVOG PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE dr. FRANJU TUĐMANA.

PRIOPĆENJE PROSVJEDNIKA

Plitvička Jezera - Često slušamo da su hrvatski branitelji i Domovinski rat temelj moderne i suverene Republike Hrvatske, a ti isti hrvatski branitelji iz Domovinskog rata već četvrti dan prosvjeduju i upozoravaju na alarmantnu situaciju koja se događa u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Već mjesecima upozoravamo na divljačku gradnju u najosjetljivijem dijelu ovog našeg bisera. Upozorenje na ono što se ovdje događa uputili smo u Ured predsjednice RH, predsjedniku vlade RH, nadležnim ministarstvima međutim nitko ništa nije učinio da se ovo zaustavi.

Upozoreni su svi da Plitvica selo nema riješenu vodoopskrbu niti odvodnju te se voda crpi iz potoka Plitvica, a gdje idu otpadne vode možete samo zamisliti. Za korištenje vode kao prirodnog resursa svugdje se plaća naknada u nekom obliku osim ovdje. Za istu tu količinu otpadnih voda trebalo bi isto tako plaćati naknadu, ovdje se plaća O (nula) kuna. Upozoreno je na koji se je način dolazilo do građevinskih dozvola. Nitko do danas od nadležnih institucija nije ništa poduzeo .

Kada smo od sada već bivšeg ministra graditeljstva Lovre Kuščevića tražili pomoć, da se stavi moratorij na gradnju njegov odgovor je bio da je ovo "pravna država" i da se radi sve po zakonu. 

Isti dan na sastanku u Ministarstvu graditeljstva državna tajnica gospođa Prpić na naše postavljeno pitanje kako je netko mogao dati suglasnost za građevinsku dozvolu kad nema vodovodnog sustava odgovorila nam je da je tamo sve na CRNO. E pa kakva je to" pravnu država" koja građevinske dozvole izdaje na crno. Takvoj "pravnoj državi" hrvatski branitelji i Domovinski rat nisu temelj.

U temelje takve "pravne" države nisu svoje živote ugradili najbolje kćeri i najbolji sinovi Republike Hrvatske. Zar u pravnoj državi hrvatski branitelji trebaju prosvjedovati tražeći svoja prava? Zar u pravnoj državi kao ovaj put što mi radimo hrvatski branitelji trebaju danima prosvjedovati da bi zaštitili nacionalni interes? Nije li dužnost i obaveza Vlade Republike Hrvatske štititi ono zbog čega smo mi ovdje umjesto da smo sa svojim obiteljima i da sa njima planiramo odlazak na godišnji odmor. Mislite li gospodo iz Vlade Republike Hrvatske i Sabora Republike Hrvatske otići sa svojim obiteljima na more a nas ostaviti ovdje na ovoj žegi. Treba li se gospodo dogoditi tragedija kao na prosvjedu u Savskoj da netko ovdje ostavi svoj život pa da onda reagirate.


Pozivamo: Predsjednicu Republike Hrvatske gospođu Kolindu Grabar Kitarović,predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića, ministra graditeljstva, ministra zaštite okoliša kao i našeg ministra hrvatskih branitelja da pod hitno dođu ovdje i da se ovdje uvjere zbog čega smo mi ovdje.

Koordinacija braniteljskih udruga plitvičkog kraja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovih dvoje posjetitelja svoju prtljagu vuku nasebi ...

You have no rights to post comments