Na tradicionalnom prijamu koji u povodu Božića prema julijanskom kalendaru priređuje Srpsko narodno vijeće došao je i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković. Ondje je bio i izaslanik srbijanskoga premijera Aleksandra Vučića, Vladimir Božović. Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov i predsjednica Republike Hrvatske poslali su svoje izaslanike. Govor Vučićeva izaslanika iznenadio je mnoge.

Nakon što je pozdravio nazočne, braću Srbe i sestre Srpkinje, istaknuo je da želi Srbima u Hrvatskoj ostvarivanje svih prava, koje država Srbija jamči Hrvatima i drugim manjinama te da želi uputiti poruku mira. “Tragičnu prošlost ne možemo zaboraviti ni promijeniti, ali na osnovu historijskih činjenica… moramo mijenjati sadašnjost i budućnost. Narod s jasenovačkim cvijetom na srcu i duši ne smije neće ni pred kim pognuti glavu… Već će uspravljena čela i pogleda gledati naprijed.

Svim Srbima i svim institucijama u Hrvatskoj upućujemo poruku zajedništva i sloge i pojačane aktivnosti na ostvarivanju svoje misije i uloge uz obećanje matične države Srbije da će ih u svim problemima i iskušenjima i kada god budu ugroženi braniti svim raspoloživim sredstvima,” rekao je Božović.

Premijer Plenković je na novinarsko pitanje odgovorio da ne komentira tuđe govore.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari  

#1 Darko 2017-01-09 13:03
A sto vise reci. Dolazi tko hoce i govori sto hoce. U svakom slucaju imaju jaci lobby i to koriste. Ako nasi budu zabadali glavu u pijesak za 10 godina mi cemo biti agresori a oni zrtve.
#2 Ivan 2017-01-09 14:34
Ponašamo se kao žena koju muž zlostavljač i nakon razvoda uhodi, prijeti i napada, čak i u vastitom domu, a ona "nezna" kako ga s riješiti...
Jasnije rečeno je*u nas na suvo!
#3 Kapela 2017-01-10 06:53
Jadne li nam drzave zvana Hrvatska da joj naj veci neprijatelji zadnje stoljece ponovo djele lekcije u sred Hrvatske , Dali to rade po Sloveniji SIC, Nermamo vladare nemamo domoljubne vladare koji bi zatvorili granice prema neprijateljima stoljeca Hrvatska ponovo tone u cetnicke ralje i to jako brzo. Kazem ,Kriv je narod . nista drugo.Zasto Hrvatski vladari ili Predsjednica kad idu kod krvnika agresora u njihovu jazbinu ne kazu isto tako nesto sto oni laju po Hrvatskoj ,Boje se bjednici da bi im bilo kao pokojnom Radicu a oni se ne boje lajati po Hrvatskoj koja je ponovo prcija njihova.
#4 Ivan 2017-01-10 14:33
"Kao i početkom svake godine, pupovečki Srbi (u daljnjem tekstu pupovčani) priređuju politički vrašku opakost u obliku domjenka u Novinarskom domu (a gdje će drugo?). Politiziraju istočnogrčki Božić kojemu nadijevaju srpsko ime i beogradsko prezime, a kako bi ovo zadnje naglasili, pozivaju u Zagreb prononsirane četnike koji usred samostalne Hrvatske tvrde u stvari jedno: da su oni i dalje gazde svih prostora bivše naddržave, da ih ne zadovoljava regionalna jurisdikcija već samo fikcija (fiksacija) novih (starih) teritorijalnih aspiracija, a da bi ih ostvarili pozivat će se i pozivaju opet na ugroženost Srba koji žive u Hrvatskoj, te će ugrožene „braniti svim raspoloživim sredstvima“ – kao što reče izaslanik četnika Vučića, stanoviti četnik Vladimir Božović.
Kada se izgovori sklop riječi „svim raspoloživim sredstvima“, onda je to nedvosmislena ratna poruka i nikakvo drugo značenje joj se ne može pridati, niti se može prešutjeti, niti se hrvatski političari mogu praviti blesavim. A razlog za tvrdnju o ugroženosti jest izmišljotina o fašizaciji Hrvatske, kao što je bio i u trenutku stvaranja moderne hrvatske države, i kao što bi bio u trenutku stvaranja bilo kakve hrvatske države."
http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/hhitrec/25734-h-hitrec-svim-raspolozivim-sredstvima-nedvosmislena-ratna-poruka.html
#5 goran 2017-01-10 19:59
a tako smo im dozvolili valjda dobro kaže darko jači lobi...ma pomoć će im naravno ko i 91 dignut ih pa kad ih naprašimo ko u oluji spavat će ispod mostova al više ne mogu u kosovo jer je kosovo republika....hahaha ostade im samo da slave kosovsku bitku koju su izgubili......

You have no rights to post comments