U tablici ispod su imena 152 osobe iz roda Malkoč rođene u razdoblju od 1780-1914.,  koji su potomci; Luke 1790., Martina 1780. i Abrahama 1785., Abraham Malkoč je s ženom iz nepoznate saborčanske obitelji imao troje djece; Baru 1808., Petra 1810. i Filipa 1811.

Puno podataka može se naći na stranicama: Family View - Ancstry.com na kojima se nalaze obiteljska stabla Franka Castra i Sue OReilly. Njih dvoje su napravili veliki posao za sve nas istražujući svoje korijene koji sežu sve do Saborskog, do obitelji Matovina, Vuković i Grdić, a ženidbom i udajom su povezani i s drugim obiteljima. Na taj način su Frank i Sue istražili gotovo sve saborčanske rodove.

tablica: http://www.saborsko.net/doc/Saborsko_Malkoc.xls

(U Saborskom postoji zaselak Malkoči ispod brda Borik (Borov vrh) slika lijevo u kojem je od 18. stoljeća  pa sve do 70-tih  godina živjelo 10-tak obitelji. Danas u Saborskom ima 6 kuća u vlasništvu Malkoča (dvije su u "Gornjem selu" kod Funtane) u kojima trenutno živi 5-6 osoba. 

Malkočević (Malkočzade). Poznati i kao Malkoč, a kasnije i kao Dugalić. Porodica Malkoč spada u najstarije i najuglednije bosanske begovske porodice. Porodica ima turske korijene, točnije bosanski Malkoči su ogranak porodice Malkočoglu (Malkoçoğlu), jedne od najpoznatijih osmansko turskih porodica. 

Ovdje je nekada bilo puno više kuća

Komentari  

#1 Ivan 2019-01-13 16:33
Ponovljena objava je zbog ispravka jednog imena. Naime iz teško čitljivih dokumenata naša suradnica je krivo dešifrirala jedno ime, umjesto Abrahamus (Abram, Abraham) vidjela je Ibrahamus (Ibrahim).
U njeno i svoje ime ispričavam se na nenamjerno napravljenoj pogrešci.
#2 Matan 2019-01-16 12:36
Slabo zanimanje za povijest. "narod koji zaboravi svoju povijest nema budućnosti"
Po svemu sudeći Saborsko je nema!

You have no rights to post comments