U tablici ispod su imena 152 osobe iz roda Malkoč rođene u razdoblju od 1780-1914.,  koji su potomci; Luke 1790., Martina 1780. i Abrahama 1785., Abraham Malkoč je s ženom iz nepoznate saborčanske obitelji imao troje djece; Baru 1808., Petra 1810. i Filipa 1811.

Puno podataka može se naći na stranicama: Family View - Ancstry.com na kojima se nalaze obiteljska stabla Franka Castra i Sue OReilly. Njih dvoje su napravili veliki posao za sve nas istražujući svoje korijene koji sežu sve do Saborskog, do obitelji Matovina, Vuković i Grdić, a ženidbom i udajom su povezani i s drugim obiteljima. Na taj način su Frank i Sue istražili gotovo sve saborčanske rodove.

tablica: http://www.saborsko.net/doc/Saborsko_Malkoc.xls

(U Saborskom postoji zaselak Malkoči ispod brda Borik (Borov vrh) slika lijevo u kojem je od 18. stoljeća  pa sve do 70-tih  godina živjelo 10-tak obitelji. Danas u Saborskom ima 6 kuća u vlasništvu Malkoča (dvije su u "Gornjem selu" kod Funtane) u kojima trenutno živi 5-6 osoba. 

Malkočević (Malkočzade). Poznati i kao Malkoč, a kasnije i kao Dugalić. Porodica Malkoč spada u najstarije i najuglednije bosanske begovske porodice. Porodica ima turske korijene, točnije bosanski Malkoči su ogranak porodice Malkočoglu (Malkoçoğlu), jedne od najpoznatijih osmansko turskih porodica. 

Po svemu što smo do sada istražili možemo zaključiti da prezime Malkoč potječe iz tadašnje Turske Hrvatske (Cazinska krajina ili Pounje).

Malkoči u Hrvatskoj velikom su većinom Hrvati, dobrim dijelom iz okolice Slunja, a u manjem broju su i Bošnjaci (iz bosanske Posavine). U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u Gradu Zagrebu i u okolici Slunja. U naseljima Saborsko i Drežnik Grad u okolici Slunja svaki trideseti stanovnik prezivao se Malkoč.

Ovdje je nekada bilo puno više kuća

Komentari  

#1 Ivan 2019-01-13 16:33
Ponovljena objava je zbog ispravka jednog imena. Naime iz teško čitljivih dokumenata naša suradnica je krivo dešifrirala jedno ime, umjesto Abrahamus (Abram, Abraham) vidjela je Ibrahamus (Ibrahim).
U njeno i svoje ime ispričavam se na nenamjerno napravljenoj pogrešci.
#2 Matan 2019-01-16 12:36
Slabo zanimanje za povijest. "narod koji zaboravi svoju povijest nema budućnosti"
Po svemu sudeći Saborsko je nema!

You have no rights to post comments