U tijeku je asfaltiranje putova u Ličkoj Jesenici. Put za Vidaković brdo (slika lijevo) je asfaltiran do kuće Ilije Vidakovića duljine cca 500 m. Trenutno se asfaltira put u produžetku Potpolja prema Vukelićima duljine cca 600 m. U Jesenici je sada sve asfaltirano, osim puta za Vukelić Poljanu što očito nećemo dugo čekat s obzirom da u svemu ovome i lovci imaju svoj interes.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Na slikama možete vidjeti znakove privremene regulacije prometa koji su danas osvanuli u Jesenici, koji u najmanju ruku zbunjuju. Ima jedino znak da su radovi na cesti, gdje i kada nema ni slova o tome...? Radovi se navodno odvijaju na pružnim prijelazima Vojnovac, Latin i Plaški. U Plaškom se danas nije radilo, kako nam to sugeriraju ovi znakovi ovdje, nego u Vojnovcu, tako da je promet iz pravca Saborskog slobodno mogao teći preko Plaškog do skretanja za Kunić i preko Kunića i Cerovnika za Josipdol i Ogulin. Kad se bude radilo u Plaškom kao obilaznica može poslužiti put preko Zebića i Vere (2km), a ne ići preko Slunja ako bi slijepo slijedili ove znakove.

 

Pogled iz pravca Plaškog prema Saborskom. Kud da krenem...??? Baš krenuo iz Saborskog prema Ogulinu, a znak me vraća natrag...???

Danas 29. studenog ovih zakova ovdje više nema, netko je valjda došao k sebi..

Potpolje 

Asfaltiranje puta u produžetku Potpolja prema Vukelićima (slika dolje) u duljini 600 m samo zbog jedne kuće u kojoj živi brat Milana Jovetića vijećnika SDSS-a u Vijeću općine Saborsko iz reda pupovčeve manjine.

Desno je zadnja kuća u Potpolju (Perotina) do koje je jučer asfaltiran put cca 600 m

Kamioni s asfaltom stižu jedan za drugim

Kuselj - put prema kući poginulog branitelja Ante Kovačića od svega 100-tinjak metara još nije asfaltiran!

Gornja Biljevina - rodna kuća poginulog branitelja Jose Matovine Belog, put nije asfaltiran! Zaista nije jasno kojim kriterijima se vodi Općina kad je u pitanju asfaltiranje putova?

Brdine

U pripremi je asfaltiranje puta za vodospremu Alan.

Osim ova tri na slikama u Saborskom još nisu asfaltirani slijedeći putovi: stari put u Krizmanić dragu, put prema izvoru Kuselj, pa spoj Staro groblje - Krizmanići, put na Sabljakovo brdo, Pićino brdo, put do kuće poginulog branitelja Mate Špehara, put za Skradu, put za Ravni Lug, put za Čorkovu Uvalu, itd, itd ... Ako mislite da pretjerujem. NE...! Saborsko je to zaslužilo zbog patnje tri mjeseca u okruženju, zbog žrtava koje dalo i zbog izgnanstva četri godine.

SLIKE ISPOD SU NOVOASFALTIRANI PUT ZA VIDAKOVIĆ BRDO

 

 

 

Znakova od jučer danas nema

Komentari  

#1 Tomo 2019-11-29 03:46
Znamo i poznato mi je da su za vrijeme propale Yu po vezmarima i blatima bilo asvaltirano do takozvanih srbskih kuca , pa eto sada se to nastavlja, sto koga briga za Saborcanske Branitelje to je taj zakon iz vladajuce strukture sto je ostavvno sa abolicijom odma poslije Oluje, Dakle nista novoga isto nam je kao i u proslom stoljecu poslije 1945 godine , amozda nam je sada jos i gore previse zrtava otislo u zalud a ostali smo izolirani od sviju vladara a docim agresori imaju prednost.
#2 Jole 2019-11-29 07:13
I ja bih malo komentirao ovu privremenu regulaciju prometa i njegovu bezumnost. Čudi me da su u HC ostali bez stručnjaka, ne mora biti ni stručnjak, može i neki srednjoškolac koji zna pregledati google maps i trasirati najkraći obilazni put. Jučer idem sa posla i putokazi u centru Josipdola me navode da idem na Slunj, pa kroz Saborsko u Plaški, ukupno 85km umjesto 15. Srećom svi znamo za pravac preko Cerovnika i Kunića kojim se moglo lijepo proći.
Šlamperaj gdje god okreneš. Ne znam samo jel HC izdaje posebnu regulaciju prometa ako se radi na pružnim prijelazima?

You have no rights to post comments